Cymbidium az orchideák királynője

2011. 12. 01. 22:19:15

CymbidiumEgyre több helyen kapható a Cymbidium, csónakorchidea. Szinte már mindenki találkozhatott vele virágcsokorban, nőnapkor díszdobozban. Most ennek a csodálatos virágnak a gondozásában szeretnék segíteni.

Bővebben >>


Orchidea karácsonyra

2011. 11. 28. 21:04:26

PhalaenopsisA mikulásvirág és a karácsonyi kaktusz után az egyik legnépszerűbb növény. A komor téli időben üde színfoltja lehet lakásunknak, rendkívül dekoratív. Egy kis odafigyeléssel könnyen tartható növény. Virágai igen tartósak, ha figyelünk rá vásárláskor, hogy bimbós növényt válasszunk hosszú virágzásra számíthatunk.

Bővebben >>


„Ablak farm” Hidropóniás termesztés otthon!

2011. 11. 20. 20:52:24

ablak farmHidropónia = vízkultúrás termesztés

Ismét egy újdonság jelent meg az interneten. A legideálisabb módszer kert nélkülieknek, nem utolsó sorban szép és különleges. Dísznövényeket, de akár fűszernövényeket, zöldségeket is termeszthetünk benne. Valójában nagyon egyszerű szerkezetről van szó. A legnagyobb kiadást egy kisteljesítményű szivattyú jelenti.

Bővebben >>


Adventi növény = MIKULÁSVIRÁG

2011. 11. 13. 19:24:33

mikulásvirágA mikulásvirág (Euphorbia pulcherrima) Közép-Amerikából származik. Az adventi és karácsonyi dekoráció elengedhetetlen kelléke, nem hiányozhat az ünnepi asztalról.

Bővebben >>


Növényeink felkészítése a télre

2011. 11. 07. 20:48:28

fátyolfóliaAz edénybe ültetett növények földlabdája a fagyok miatt átfagyhat. Ez függ a cserép méretétől, vastagságától, a hely védettségétől. A szokatlanul jó idő megtévesztő. Az idei év elég érdekesen alakult. A napos helyet kedvelő, szubtrópusi növények közül is megégett a levele elég soknak. A rövid hűvösebb időszak után ismét szokatlanul enyhe az idő. Egyes növények rügyet bontottak. Azonban a hideg a lágy szövetű hajtásokat jelentősen károsíthatja, visszafagyhatnak.

Bővebben >>


Korábbi bejegyzések:  1  2  3  4  5  6 7 8  9 

Tippek-trükkök

Kifagyasztás

2012. 02. 01. 20:10:58

A növénytermesztésben is alkalmazott technológia. Tartós és hideg teleken a temesztőberendezések talajának kifagyasztásával jelentős kártevő, kórokozó gyérítés érhető el. Használjuk ki a jelentős fagyokat virágföldünkben lévő kártevők, kórokozók gyérítésére. A zsákos kiszerelésű földek is tartalmaznak bizonyos mennyiségű kártevőt. A szobahőmérsékletű föld hirtelen átfagyása ellen nem tudnak védekezni, védőképletet kialakítani.

további tippek >>