Változtassuk „zöldbalkonná” erkélyünket!

2011. 10. 15. 20:12:24

gyepMár többen érdeklődtek, hogy szeretnének egy-két négyzetméter gyepet teraszukon. De hogy is kezdjünk hozzá…

Az első legfontosabb dolog, hogy statikailag megfelelő állapotú erkéllyel, balkonnal rendelkezzünk. A megvásárolt gyepszőnyeg vékony réteg közeggel kerül forgalomba, ezért az nem tartalmaz elég tápanyagot számára és csak minimális víz raktározására képes. A gyepszőnyeg leterítése előtt el kell készítenünk a „talaj”. De hogyan biztosítsunk megfelelő közeget a számára? A zöldtetők készítése során felhasznált rétegrendek egyszerűsített változatát kell alkalmaznunk. Zöldtető készítése esetén a többi réteg nem hagyható ki!zöldtető

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

 

 

 

 

 

 

 

 

A födémet borítsuk be vízszigetelő lemezzel. Fontos, hogy szivárgásmentes legyen a szigetelés. A következő réteg egy speciális felületszivárgó: víztárolására képes, de telítődése után a felesleget elvezeti. A felületszivárgó réteg után geotextilia következik. A vizet átengedi, de a közeg szemcséket nem. A közeg gyepszőnyeg esetén 10-12 cm vastag legyen. A közeg vastagságát az erkély, terasz statikai teherbírása és a növényzet határozza meg! Minél könnyebb közeg kialakítása a cél. Magas tápanyagtartalmú „talajt” kell biztosítanunk. A közeg összeállítása egy korábbi bejegyzésben már szerepelt. A felesleges vízelvezetésről gondoskodnunk kell. Rendszeresen öntözzük és tápoldatozzuk a gyepet. Fontos a rendszeres nyírás is. 

 


<< Vissza a bejegyzsekhez

Szlj hozz elsknt! (A hozzszlsok moderci utn jelennek meg.)

Nv:

E-mail:

Hozzszls:



Tippek-trükkök

Kifagyasztás

2012. 02. 01. 20:10:58

A növénytermesztésben is alkalmazott technológia. Tartós és hideg teleken a temesztőberendezések talajának kifagyasztásával jelentős kártevő, kórokozó gyérítés érhető el. Használjuk ki a jelentős fagyokat virágföldünkben lévő kártevők, kórokozók gyérítésére. A zsákos kiszerelésű földek is tartalmaznak bizonyos mennyiségű kártevőt. A szobahőmérsékletű föld hirtelen átfagyása ellen nem tudnak védekezni, védőképletet kialakítani.

további tippek >>