„Ablak farm” Hidropóniás termesztés otthon!

2011. 11. 20. 20:52:24

ablak farmHidropónia = vízkultúrás termesztés

Ismét egy újdonság jelent meg az interneten. A legideálisabb módszer kert nélkülieknek, nem utolsó sorban szép és különleges. Dísznövényeket, de akár fűszernövényeket, zöldségeket is termeszthetünk benne. Valójában nagyon egyszerű szerkezetről van szó. A legnagyobb kiadást egy kisteljesítményű szivattyú jelenti. A „termesztő berendezés” legfontosabb eleme a pet palack. Az ültetőközeg agyag-granulátum, perlit. Tápanyagról gondoskodnunk kell, ezért a rendszerben cirkuláltatott vízhez tápanyagkeveréket adagoljunk.

 

 

Elkészítése: a palackok kupakját kilyukasztjuk, kupakkal  lefelé állítva egymás után rögzítjük. A szerkezet stabilitását és statikáját huzalokkal biztosítjuk. A növényeket kosarakba ültetjük bele, a vízi növények termesztésénél használják. Az egyenletes tápanyag és víz ellátásról a folyamatos csepegtető öntözés gondoskodik.   Egy kis barkácsolással könnyen kialakítható.

 

ablak farm

 

További részletek: http://www.youtube.com/watch?v=PkCuPrsPn_I&feature=player_embedded#!

A képek tulajdonosa: http://electrictreehouse.com/tag/window-farm/ ;  http://our.windowfarms.org

Forrás: http://electrictreehouse.com/tag/window-farm/


<< Vissza a bejegyzésekhez

Szólj hozzá elsőként! (A hozzászólások moderáció után jelennek meg.)

Név:

E-mail:

Hozzászólás:

Tippek-trükkök

Kifagyasztás

2012. 02. 01. 20:10:58

A növénytermesztésben is alkalmazott technológia. Tartós és hideg teleken a temesztőberendezések talajának kifagyasztásával jelentős kártevő, kórokozó gyérítés érhető el. Használjuk ki a jelentős fagyokat virágföldünkben lévő kártevők, kórokozók gyérítésére. A zsákos kiszerelésű földek is tartalmaznak bizonyos mennyiségű kártevőt. A szobahőmérsékletű föld hirtelen átfagyása ellen nem tudnak védekezni, védőképletet kialakítani.

további tippek >>