Növényeink felkészítése a télre

2011. 11. 07. 20:48:28

fátyolfóliaAz edénybe ültetett növények földlabdája a fagyok miatt átfagyhat. Ez függ a cserép méretétől, vastagságától, a hely védettségétől. A szokatlanul jó idő megtévesztő. Az idei év elég érdekesen alakult. A napos helyet kedvelő, szubtrópusi növények közül is megégett a levele elég soknak. A rövid hűvösebb időszak után ismét szokatlanul enyhe az idő. Egyes növények rügyet bontottak. Azonban a hideg a lágy szövetű hajtásokat jelentősen károsíthatja, visszafagyhatnak.

A földlabda átfagyása ellen takarással védekezhetünk. A takarásra igen sok anyag használható fel. Takarhatjuk forgáccsal, falevéllel, körbe vehetjük papírral és fóliával, légpárnás -buborékos fóliával, geotextíliával.

A lombkorona takarására a legmegfelelőbb anyag a fátyolfólia: fényáteresztő, páraáteresztő. Kedvező mikroklíma alakul ki alatta. Normál fólia nem alkalmas hosszú idejű takarásra Növényünket a magas páratartalom és hideg miatt gombás betegségek támadhatják meg.

Az őszi lemosó permetezés nagyon hasznos dísznövényeink esetében is!


<< Vissza a bejegyzésekhez

Szólj hozzá elsőként! (A hozzászólások moderáció után jelennek meg.)

Név:

E-mail:

Hozzászólás:

Tippek-trükkök

Kifagyasztás

2012. 02. 01. 20:10:58

A növénytermesztésben is alkalmazott technológia. Tartós és hideg teleken a temesztőberendezések talajának kifagyasztásával jelentős kártevő, kórokozó gyérítés érhető el. Használjuk ki a jelentős fagyokat virágföldünkben lévő kártevők, kórokozók gyérítésére. A zsákos kiszerelésű földek is tartalmaznak bizonyos mennyiségű kártevőt. A szobahőmérsékletű föld hirtelen átfagyása ellen nem tudnak védekezni, védőképletet kialakítani.

további tippek >>