Növényeink felkészítése a télre

2011. 11. 07. 20:48:28

fátyolfóliaAz edénybe ültetett növények földlabdája a fagyok miatt átfagyhat. Ez függ a cserép méretétÅ‘l, vastagságától, a hely védettségétÅ‘l. A szokatlanul jó idÅ‘ megtévesztÅ‘. Az idei év elég érdekesen alakult. A napos helyet kedvelÅ‘, szubtrópusi növények közül is megégett a levele elég soknak. A rövid hűvösebb idÅ‘szak után ismét szokatlanul enyhe az idÅ‘. Egyes növények rügyet bontottak. Azonban a hideg a lágy szövetű hajtásokat jelentÅ‘sen károsíthatja, visszafagyhatnak.

A földlabda átfagyása ellen takarással védekezhetünk. A takarásra igen sok anyag használható fel. Takarhatjuk forgáccsal, falevéllel, körbe vehetjük papírral és fóliával, légpárnás -buborékos fóliával, geotextíliával.

A lombkorona takarására a legmegfelelÅ‘bb anyag a fátyolfólia: fényáteresztÅ‘, páraáteresztÅ‘. KedvezÅ‘ mikroklíma alakul ki alatta. Normál fólia nem alkalmas hosszú idejű takarásra Növényünket a magas páratartalom és hideg miatt gombás betegségek támadhatják meg.

Az Å‘szi lemosó permetezés nagyon hasznos dísznövényeink esetében is!


<< Vissza a bejegyzésekhez

Szólj hozzá elsõként! (A hozzászólások moderáció után jelennek meg.)

Név:

E-mail:

Hozzászólás:



Tippek-trükkök

Kifagyasztás

2012. 02. 01. 20:10:58

A növénytermesztésben is alkalmazott technológia. Tartós és hideg teleken a temesztÅ‘berendezések talajának kifagyasztásával jelentÅ‘s kártevÅ‘, kórokozó gyérítés érhetÅ‘ el. Használjuk ki a jelentÅ‘s fagyokat virágföldünkben lévÅ‘ kártevÅ‘k, kórokozók gyérítésére. A zsákos kiszerelésű földek is tartalmaznak bizonyos mennyiségű kártevÅ‘t. A szobahÅ‘mérsékletű föld hirtelen átfagyása ellen nem tudnak védekezni, védÅ‘képletet kialakítani.

további tippek >>