Bemutatkozáskkert20120505_0011_500_01Reményi Mihály vagyok. Már több éve kertészkedem, termesztek dísznövényeket. Tanulmányaimat a Budapesti Corvinus Egyetemen végeztem, Környezetgazdálkodási agrármérnök, környezettudatos kertész szakirányon. Egy budapesti kertészetben dolgozom.

A vidéki kertes házból a budapesti panelba költözve hiányoztak a növények, a zöld környezet. A honlapot azért hoztam létre, hogy segítséget nyújtsak a város közepén egy panel teraszának, erkélyének szebbé tételéhez. Sok esetben tapasztaltam, hogy az egyedi mikroklíma az elméletben megfelelő növényeket is próbára tette. Egy déli fekvésű teraszon, a betonrengeteg miatt kialakuló sugárzó hő sok esetben teljesen megégeti növényeinket. A magasabb  UV sugárzás miatt az idei nyáron még a teljes napot kedvelő növények is megperzselődtek. Azonban egy kis odafigyeléssel és gondoskodással gyönyörű és egyedi balkont alakíthatunk ki magunk és mások örömére.  A tapasztalataim megosztásával szeretném, hogy mindenkinek sikerélménye legyen.  

A kertet pótolni nem lehet, de a balkonunkról szüretelt gyümölcs, zöldség vagy virágrengeteg javítja hangulatunkat, környezetünk megítélését.

Kellemes kertészkedést, sok sikert kívánok mindenkinek!

 

Elérhetőség: info@balkonkertesz.hu

Tippek-trükkök

Kifagyasztás

2012. 02. 01. 20:10:58

A növénytermesztésben is alkalmazott technológia. Tartós és hideg teleken a temesztőberendezések talajának kifagyasztásával jelentős kártevő, kórokozó gyérítés érhető el. Használjuk ki a jelentős fagyokat virágföldünkben lévő kártevők, kórokozók gyérítésére. A zsákos kiszerelésű földek is tartalmaznak bizonyos mennyiségű kártevőt. A szobahőmérsékletű föld hirtelen átfagyása ellen nem tudnak védekezni, védőképletet kialakítani.

további tippek >>