Vigyázz, KÉK, rajt! Indulhat a nagyvárosi kertészkedés!

2012. 02. 17. 20:30:13

trendlabor_poszt_kozossegikert_500_01Új lehetőséggel élhetnek a budapesti kertbarátok. A Millenárison a KÉK Közösségi Kertek szervezésében kialakításra kerül egy közösségi kert.

Bővebben >>


Tavaszi hangulat

2012. 02. 05. 16:29:42

tavaszi kompozícióAz enyhe téli napok után ismét visszatért a hideg. A tél még véget sem ért és kint még nulla fok körüli hőmérsékletet mutat a hőmérő, mégis becsempészhetünk egy kis tavaszi hangulatot lakásunkba.

Bővebben >>


Bio, öko, integrált, konvencionális!?

2012. 01. 27. 22:05:54

Mit is jelentenek ezek a kifejezések? Egyre több helyen megjelenik és fogyasztóként is találkozhatunk ezekkel a kifejezésekkel. A bió szóról a legtöbb embernek az jut az eszébe, hogy permetezés nélkül termelt növény, akár kicsit deformálódott,” kukacos” (hernyós) alma. Sokan kikiáltják a kertjükben termett növényt, amit egyáltalán nem kezeltek, permeteztek biónak. De mi is a bió valójában? A cél az minden esetben, hogy megvédjük a termésünket a kórokozóktól, kártevőktől.

Bővebben >>


Fenyőfa ABC

2011. 12. 10. 20:32:36

ezüstfenyőMilyen legyen a karácsonyfa, vágott, földlabdás? Néhány segítség a fajták közötti eligazodásban. Ha van kertje,földlabdás vagy konténeres fenyőt ajánlok. Egy cserépbe ültetve, majd tavasszal a szabadba kiültetve egy-két évig gondoskodhatunk a karácsonyfáról. Ha csak balkonnal rendelkezik akkor is van lehetőség földlabdás, vagy konténeres fenyő vásárlására. A cukorsüveg fenyő konténerben is nevelhető, rendkívül lassan nő. A szobai körülményeket talán az egyik legjobban tűrő fenyőféle.

Bővebben >>


Muskátli virágzása decemberben

2011. 12. 06. 21:39:10

muskátliAz egyik legfontosabb szempont a növények kiválasztása során az adott terület mikroklímája. Mikroklíma: a közvetlen környezetünk éghajlata, az adott területre jellemző. Függ a domborzati viszonyoktól, a kitettségtől, védettségtől.

Bővebben >>


Korábbi bejegyzések:  1  2  3  4  5 6 7  8  9 

Tippek-trükkök

Kifagyasztás

2012. 02. 01. 20:10:58

A növénytermesztésben is alkalmazott technológia. Tartós és hideg teleken a temesztőberendezések talajának kifagyasztásával jelentős kártevő, kórokozó gyérítés érhető el. Használjuk ki a jelentős fagyokat virágföldünkben lévő kártevők, kórokozók gyérítésére. A zsákos kiszerelésű földek is tartalmaznak bizonyos mennyiségű kártevőt. A szobahőmérsékletű föld hirtelen átfagyása ellen nem tudnak védekezni, védőképletet kialakítani.

további tippek >>